top of page

NMT staat voor Neuro Modulatie Techniek, en wordt ook wel de Feinberg Techniek genoemd.

De methode werd ontwikkeld door dr Leslie Feinberg, chiropractor uit Hermiston in de Verenigde Staten.

Ruim 25 jaar bestudeerde hij alle mogelijke soorten energetische geneeskunde, en ontwikkelde daaruit deze unieke methode. Sinds 2002 deelt hij zijn kennis met artsen en therapeuten over de hele wereld.

 

NMT gaat ervan uit dat er in de loop van het leven, door allerlei factoren, zgn "informatiefouten” ontstaan in het Autonome Controle Systeem van het lichaam, waardoor er hier een verwarring ontstaat.

NMT is in staat om deze informatiefouten op te sporen en weg te halen, zodat het controlesysteem weer optimaal kan functioneren, en het zelfhelend vermogen in het lichaam gestimuleerd wordt.

Eigenlijk kunnen we het lichaam nog het beste vergelijken met een soort “biocomputer” die vervuild is met cookies, spyware en virussen. Hierdoor kan hij op een gegeven moment niet meer goed functioneren. De computer  wordt  traag en gaat problemen geven.

Als we de benodigde maatregelen nemen, loopt de computer weer als vanouds.

 

Hetzelfde principe geldt voor ons lichaam. Als er lichamelijke of geestelijke problemen zijn, is er gewoonlijk een onderliggend probleem dat kan worden gezien als een vorm van verwarring (informatiefouten) binnen het ACS van het lichaam.

NMT is een veilige en effectieve manier om lichamelijke en geestelijke klachten te verbeteren.

 

Hoe gaat een behandeling nu in zn werk?

Zoals eerder gezegd is NMT een vorm van energetische geneeswijze.

Dit houdt in dat je in principe niets hoeft in te nemen, dat het veilig is voor volwassenen en kinderen en dat zelfs dieren behandeld kunnen worden met deze absoluut pijnloze, maar effectieve behandelmethode.

Belangrijk is het dat het met alle andere behandelingen te combineren is, dus u hoeft de behandeling van uw arts of specialist absoluut niét te onderbreken.

NMT heeft de beschikking over tientallen protocollen die ieder afgestemd zijn op een bepaalde lichaamsfunctie.

Bijvoorbeeld een protocol om allergieen te verwijderen, een om het lichaam te stimuleren afvalstoffen beter te verwijderen, maar ook een specifiek protocol voor hormonen , een infectie protocol of een “brain balance” protocol.

 

Elk protocol bestaat uit een serie vragen die gebruikt worden om informatiefouten te lokaliseren. Dit kan getest worden met bijvoorbeeld spiertesten of met een biotensor.

Daarna worden een aantal opdrachten aan het ACS gegeven, die moeten worden bevestigd.

Dit bevestigen doet u met een bepaalde ademhaling, terwijl er een massage apparaat een aantal keren over uw rug gaat.

bottom of page